Thursday, 5 April 2012

Tips Ambil Hati Boss

korang selalu dimarahi oleh boss korang?? ala biasa la tu.. dah nama pon boss mesti la garang dan tegas.. tapi korang jangan risau.. tegas-2 mereka pon.. mereka tetap ade sifat-2 kelembutan tu.. ewahh HAHA cuma korang kena la pandai ambil hati boss korang tu.. ni ada sikit petua macam mana nak ambil hati boss korang..... :D

1. ringan-2 kan lah mulut korang untuk puji boss korang tu.. ala bak kate OMPUTIH.. mengampu @ kipas boss korang tu.. HUHU seminggu 2kali ke.. jangan la kerap-2 sangat.. kang nampak sangat BODEK nye tu.. HEHE

2. korang kena ambil tau makanan kegemaran boss korang tu.. bila dapat gaji korang ajak la boss korang pergi makan or beli kan makanan untuk dia.. lagi TERBAIK kalau korang masak bagi kat dia HEHE

3. bila boss korang marah staff-2 lain... korang sokong kata-2 boss korang.. walaupun korang xtau apa puncanya... korang kena lah puji boss korang yang apa dia cakap tu betul sokmo ! tapi pastu korang pandai-2 la cover kawan kerja korang tu lak... aku xmasuk campur kalau pastu korang kena suuuuu dengan kawan kerja korang lak HAHA

4. masa MEETING korang jangan la bangkit soalan-2 yang boleh pening kan kepala boss korang.. tapi korang sokong sesokong-2nya idea boss korang tu.. walaupun korang sebenarnya xberkenan langsung pon idea tu. HUHU

5. kalau boss korang xbalik lagi or balik lambat. korang pon jangan balik lagi.. korang stay sampai boss korang balik.. kalau dia tanya kenapa korang xbalik lagi.. korang kata la korang risau nak tinggal boss korang sorang-2 kat pejabat.. mesti dia terharu korang sanggup balik lewat sebab nak teman dia HEHE


ni idea yg xberapa nak cerdik la.. hahah aku tau lom tentu korang berani buat semua ni... tapi jangan risau.. ada je yang berani buat.. percaya la... at least dalam 1 opis akan ada sorang pekerja yang macam ni kan kan kan?? hahah aku tau la sebab aku pon pernah ada kawan sepejabat macam ni HUHUHU SELAMAT MENCUBA :D




♥ DaH BaCE..? tOLonG KLik BaWAh NiE PlaK ^_^ mEKasiH ♥


TaNx FoR REadiNG ^_^ SilA KoMEn APe yG PaTOt yE..

6 si cumel lemparkan senyuman:

ShakRoil ewAnT said...

kalau saya boss . sy nk ambil hati sapa plak ? =.=

cik_miemy said...

@ShakRoil ewAnT awk amik aty sy. Bley? Hahaaa :p

ShakRoil ewAnT said...

haha . boleyh syg :P

cik_miemy said...

@ShakRoil ewAnT hahahah gatai~

ShakRoil ewAnT said...

hahaha !

cik_miemy said...

@ShakRoil ewAnT gelak lagi~

Pages