Tuesday, 24 April 2012

Simple Tutorial (PenangFM)


simple tutorial untuk pendengar setia PenangFM


anda boleh follow step bawah ni untuk LOGIN KE RUANGAN CHAT... :)
Link

1. masuk ke link PenangFM di www.penangfm.net ..... akan keluar muka depan PenangFM seperti gambar dibawah...

(KLIK GAMBAR ATAS UNTUK TERUS KE WEB PENANGFM)
gambar cover hadapan PenangFM

2. scroll ke bawah sdikit anda akan jumpe kotak LOGIN seperti gambar dibawah.. klik button biru LOGIN WITH FACEBOOK tu... anda akan di connect melalui facebook.. bagi yg pertama kali.. dia akan keluar permission.. just accept je ok :)



just scroll ke bawah anda akan jumpa kotak LOGIN ni..

3. lepas connect with facebook... klik plak button CHATROOM.

klik situ :)

4. anda akan dibawa masuk terus ke ruangan chat :)


wajah CHATROOM PENANGFM..


BANTUAN TAMBAHAN 

1. untuk menukar background chat... 
klik button style kat atas tu.. klik situ dan pilih nak background macam mane :) tp suggest pakai hitam la.. sebab nanti pakai font colour apa pon boleh :)

2. bagi yg nak tukar kaler font & kekalkan color font..
klik kat button spanar kat bawah tu.. Scroll ke bawah sikit, tick kat kotak yg tulis "Persist font color" then pilih kaler yang korang nak... seperti contoh macam kat bawah ni...



3. untuk menukar nama diruangan CHAT. Klik "EDIT PROFILE"


Page Profile anda. Letak nama baru anda dekat ruangan "NICKNAME" seperti dalam kotak merah dibawah. Then scroll ke bawah klik "UPDATE PROFILE".



kalau mahu symbol-2 cantik untuk nama anda contoh macam nama saya:   
♡.CikMiemy™.♡

anda boleh gunakan simbol-2 dibawah :)

☮ ✈ ♋ 웃 유 ☠ ☯ ♥ ✌ ✖ ☢ ☣ ☤ ⚜ ❖ Σ ⊗ ♒ ♠ Ω ♤ ♣ ♧ ♡ ♦♢♔ ♕ ♚ ♛ ★ ☆ ✮ ✯ ☄ ☾ ☽ ☼ ☀ ☁ ☂ ☃ ☻ ☺ ۞ ۩ ♬ ✄ ✂ ✆ ✉ ✦ ✧ ∞ ♂ ♀ ☿ ❤ ❥ ❦ ❧ ™ ® © ✗ ✘ ⊗ ♒ ▢ ▲ △ ▼ ▽ ◆ ◇ ○ ◎ ● ◯ Δ ◕ ◔ ʊ ϟ ღ 回 ₪ ✓ ✔ ✕ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ™©® ¿¡⇨ ❝❞ ∃∧∠ ∨∩⊂ ⊃∪⊥∀ Ξ Σ Π


SELAMAT MENCUBA

selamat mendengar PENANGFM & selamat BERCHATTING :)

PENANGFM MUZIK TERBAIK UNTUK ANDA :)




♥ DaH BaCE..? tOLonG KLik BaWAh NiE PlaK ^_^ mEKasiH ♥


TaNx FoR REadiNG ^_^ SilA KoMEn APe yG PaTOt yE..

4 si cumel lemparkan senyuman:

ShakRoil ewAnT said...

terbaek la ! XD

Penang FM said...

sempoiiiiiiiiiiiiii mimieee

Penang FM said...

terbaikkkkkkk

cik_miemy said...

@Penang FM hehehhe tanx atok :D

Pages