Saturday, 7 July 2012

Percutian Ke Pulau Perhentian


alhamdulillah sekian lama mimi tak update blog ni akhirnya dapat jugak kesempatan untuk update entry.. sekarang ni agak susah nak online sebab dah masuk sem baru kan... tambahan pulak, broadband mimi slow gile kat sini... tak tahu la kenapa kan... maybe ramai yang guna kot...

sebenarnya mimi nak cerite sikit pasal percutian mimi ujung minggu lepas.. mimi pergi Pulau Perhentian... ni kira pengalaman pertama mimi jejak kaki dekat Terengganu la.. mimi xpernah pergi terengganu & kelantan... sedih tak? haha tak berapa sengat la kan sebab ramai je lagi yang tak pernah jejak kaki kat sana...

mimi pergi sana ikut trip kelab dekat UiTM ni.. kelab ni mimi start aktif dari sem lepas.. (sem lepas je pon baru kelab ni diperkenalkan..) nama kelab ni Pertubuhan Warisan Alam sekitar.. mimi dapat banyak pengalaman bila involve dalam kelab ni...

logo kelab kami... :)

sem lepas kami dah tawan Gunung Jerai.. cewahhh hahah tawan seyhh tak boleh bla je kan ayat tu hahah tapi alhamdulillah sem ni dapat kesempatan pergi pulau perhentian pada 29 jun sampai 1 julai 2010...

pukul 7 pagi kami dah berkumpul dekat depo bas ramai-ramai... kalau ikut tentatif gerak ke Besut pukul 7 pagi la... tapi budak laki datang lambat... alah tengok bola lettew kan.... bangun pon lambat huhuhu penasihat kelab kami pon mai lambat dekat kol 8 baru sampai hahah so pendekkan cerita pejalanan kami tertunda sampai la pukul 8 lebih baru bertolak... 8jam jugak pejalanan kesana... mimi yang tak mabuk darat boleh mabuk sebab jalan dia Ya ALLAH... macam ular kena ketok... mau tak mabuk.. huhu

before sampai jeti Besut.. kami singgah dekat kem seri keluang... belia terengganu support kami makan tengahari.. sedap nasi hujan panas dia tau ! dah kenyang kami pon gerak ke Jeti Besut... sampai sana kami naik bot nelayan untuk ke pulau perhentian..


muka masa atas bot.. huhuh

dalam setengah jam sampai pulau perhentian... Ya ALLAH... serius cantik gila pemandangan dia... Indah sungguh Ciptaan ALLAH.. memang terpegun la... laut dia jernih.. cantik sangat...


snap mase atas bot.. cantik tak?? ada lagi.....


cakk !! cantik kan pemandangan dia?? model dalam gambar tu pon apa kurangnya kan? hahah pasan jap!!


pemandangan jeti pulau perhentian pada waktu malam... indah kan~

malam tu kami buat BBQ... bakar ayam... makan sampai kenyang HEHE


ni ketua kelab kami... sorry la gambar gelap sebab lampu tak ada hahah



next day, kami pergi snorkling..

before snorkling.. dok tunggu abang bot datang~

tadaaa~ ok wajib pakai life jacket sebab tak reti berenang HAHA

kami pergi snorkling dekat 5port.. setiap port tu ade keindahan tersendiri.. lain port lain jenis ikan dye.. lain jenis batu karang nya... tapi mimi seronok sangat sebab itu pengalaman pertama mimi snorkling dapat tengok batu karang cantik-cantik.. ikan yang xpernah mimi tengok.. yang paling mimi excited itu jugak pengalaman pertama mimi tengok penyu... besar pulak tu.. dengan baby shark.. orang situ panggil shark bodoh sebab dia masih main-main dekat kawasan tu... huhu shark jenis hervivor... so, xmakan orang la.. hihihi

ikan cantik-cantik....

tu penyu tau.. tapi dia ni pemalu so, napak bayang je huhuh

tapi tengah-tengah seronok melihat keindahan ciptaan ALLAH... mimi xsengaja tersepak obor-obor.. huhu dia pon nak bermanja-manja dengan mimi.. dia pergi belit kaki mimi.. haaa apa lagi.. mendapat la.. dah kena bisa dia.. tapi mimi bernasib baik sebab kena obor yang warna putih... yang tu tak bisa sangat nak bandingkan dengan warna coklat.. kata orang yang bawak kami snorkling tu la...

korang tau tak kalau kena obor-obor ubat nya apa?? seriusly mimi tak tahu pon sebelum ni apa ubatnya until la mimi kena arini.. sebelum-sebelum ni pernah kena tapi just pergi klinik cucuk je.. huhu tapi arini mimi dapat ubat lagi baik... ! bak kata budak laki.. ubat 7herba huhuhu korang tau tak apa ubat dia orang bagi kat mimi?? huhuh sedap sikit nak sebut "urine"... huhuhu mimi tak mau tau la siapa punya herba.. tapi itu la yang mimi kena.. kawan tolong curah dekat kaki mimi... tapi alhamdulillah lepas curah benda alah tu... dah tak ada rasa pedih gatal... kesan pon tak ada... huhu terima kasih la dekat "mereka" tu kan...

malam tu tak ada aktiviti.. sebab semua penat.. kami cuma lepak tepi pantai ambil angin laut sambil makan maggie ramai-ramai.. hehe esoknya naik bot balik ke jeti besut

sebelah saya tu penasihat kelab ni.. miss Nani ^_^

then,kami gerak ke Kelantan untuk shopping !! pukul 2ptg kami bergerak balik ke uitm :) alhamdulillah selamat sampai sudah heheh~

pengalaman yang sangat menyeronokkan... kalau korang dapat kesempatan pergi la melancong dekat sana :D heheh

ok tamat.. maaf entry panjang lebar.. excited nak share pengalaman hehe ^__^



♥ DaH BaCE..? tOLonG KLik BaWAh NiE PlaK ^_^ mEKasiH ♥


TaNx FoR REadiNG ^_^ SilA KoMEn APe yG PaTOt yE..

2 si cumel lemparkan senyuman:

ShakRoil ewAnT said...

bestnye . lau dapat pergi kan best :(

cik_miemy said...

@ShakRoil ewAnT ade kesempatan g la sne :)

Pages